tirsdag 4. september 2012

Ukens husmortips, borddekking

Var innom bruktbutikken og fant boken Husmorens leksikon, utgitt i 1947. Herlig og morsom lesning om hvordan man kan bli den perfekte husmor. Og hva er vel ikke bedre da enn å øse av seg denne nye lærdommen her i blogglandia. Så her kommer første tips på veien til å bli en bedre husmor. *smiler*


Borddekking
Når det gjelder daglig borddekking vil vi innskrenke oss til å foreslå at den moderne husmor sparer mest mulig på borddukene til hverdags. Hun dekker med en pen voksduk, eller duk av plastikkstoff som fås i mange vakre farger - og en stoffbrikke av blåtøy ved hver kuvert for å gjøre det lunere, om en vil det, og en serviett av samme blåtøy. De er lette å skylle opp og stryke. Eller hun har en blåtøysduk i en frisk farge på bordet og ved hver kuvert en brikke av plastikkstoff som det går an å søle på og vaske av.

Hun forstår også at det er viktig at det daglige spisebordet ser så hyggelig og oppmuntrende ut som mulig. Hun setter alltid en skål blomster på bordet, når hun har det - og pynter ellers så vakkert som mulig på fatene. Det spiller en stor rolle for hjemmets tone i det hele at familiemedlemmene kan gå til et pent dekket bord. Spisestunden er ofte den stunden familien er samlet - og den bør en sørge for å gjøre hyggelig.

Velbekomme!


Deltar også i NIB`s september utfordring med disse bildene. Her kan du se de andre bidragene og hente masse fin inspirasjon til temaet "inviter".


Ha en flott uke!
Og titt gjerne innom neste uke også, så byr jeg på flere gode husmortips. *smiler*

Klem Kristin


4 kommentarer:

 1. hahaha kjempe artig lesning og NYDELIGE bilder!! Kunne bodd på kjøkkenet deres jeg altså :-D Ser ut som vi hadde lik kveldsmat ja ;-) ;-)
  Gleder meg til flere husmor tips fra den atikke boken ;-) :-D Lykke til i utfordringen!

  SvarSlett
 2. Haha - gode tips å ta med seg der! Og en nydelig borddekking! Masse lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 3. Koselig bord! Lykke til i utfordringen!

  SvarSlett
 4. Artige sitater du kommer med ! Og det er jo mye sant i dem også :-)))

  SvarSlett