søndag 23. september 2012

Ukens husmortips, hudpleie

Hei og hopp! Plutselig var det søndag igjen, og nok en uke er snart forbi. Så her kommer ukens husmortips helt på tampen :-)


Vakker hud er vel noe alle ønsker seg. Dyre kremer og ansiktsvann finns i utallige mengder. Men må det være så fancy og dyrt… nei, i følge Husmorens leksikon, anno 1947, finns det langt billigere alternativer. Ja, de fleste av oss har faktisk ingrediensene allerede på kjøkkenet.


Grunnlaget for all skjønnhetspleie er en sunn og frisk kropp. Hudens utseende avhenger av hele kroppens tilstand, ikke minst av god fordøyelse. 

Eggebehandling. Et par ganger månedlig kan man ta en eggebehandling. Egget deles og hvite og plomme piskes godt hver for seg. Ansiktet renses godt, og porene åpnes med varmt vannomslag eller med damp. Først gnis eggehviten på huden og får sitte på ca. 20 min. før den vaskes av med lunket vann. Deretter gnis eggeplommen inn og får sitte på like lenge. Vaskes av med lunket vann og skyll deretter godt i koldt vann så porene lukker seg.

Fet hud.  En gang i blant legges en maske av tynn grøt av havremel og vann eller gjær og vann. La den stå på ca. 10-15 minutter og skyll så godt først med lunket, siden med koldt vann.

Uren hud. Skyll ansiktet med kamillete hver dag. Hold maven i orden og ta en ølgjærkur ca. 3-4 måneder. Ølgjær får du på apoteket og tas hver dag.


Tror du det funker? Prøv da vel. Trykk på linken og hør på vakker musikk, demp belysningen og lag ditt eget spa hjemme :-)

Klem Kristin1 kommentar: