onsdag 29. februar 2012

Hjertelig velkommen...

... til varmere vær! Hele blogglandia oser av vårfornemmelse og jeg slenger meg med og ønsker finværet hjertelig velkommen! Her i Villa Wonka har vi kost oss på ettermiddagstur hele uken og i dag ble kamera med. Vi er så heldige å bo rett ved Isegran på Kråkerøy, så turen går ofte ned hit. Er så koselig å rusle på brygga og se på båtene.
Båtene ligger og venter på påsketider, båtpuss og få komme ut på vannet igjen. Mmm... gleder meg til sommeren :-)


Lillegull storkoste seg og ekstra moro var det å få leke i vannkanten. Deler av kveldsmaten ble også tatt med ut. Ingenting smaker vel bedre enn litt tørt knekkebrød når man er på tur... *smiler*Happy lillelørdag alle sammen! Her er det snart tv-tid og Lillyhammer! Oh... glede seg :-)

Klem Kristin

søndag 26. februar 2012

Så var vi endelig igang...

… med å pusse opp kjøkkenet! Handymannen sier jeg ser lykkelig ut om dagen, og JA det er jeg! Når drømmekjøkkenet er innen rekkevidde, kan man jo ikke annet enn å bli lykkelig! Materialismen lenge leve… *smiler*

Handymannen har hatt fri hele uka, og har virkelig stått på og jobbet her hjemme. Har prøvd å ikke mase på han mens jeg har vært på jobb, men har blitt endel meldinger og telefoner. Føles veldig lenge å vente 8 timer, før man kan komme hjem fra jobb og se hva som har skjedd i løpet av dagen.


Liten gutt som er veeeldig interesert i hva pappa gjør :-)

Kort fortalt har handymannen denne uken: lagt opp ny strøm til kjøkkenet, merket opp hvor spottene skal i taket, revet alt av lister, tatt ut det gamle kjøkkenet, revet en del av kledningen ute og satt på vindpapp, revet den gamle innerveggen og satt opp ny innervegg, plastret og isolert, vært på søpledynga med første tilhengerlass med skrot, pigget opp alle de gamle flisene, og borret hull i betongen til nye vannrør. Puh… det ble en laaang liste! Og det er kun snakk om 5 arbeidsdager, kun på dagtid. Effektiv handyman! :-)Selv hadde husfrua kun fri fredagen, og fungerte som assistent denne dagen. Veldig godt å føle at man bidrar litt og hjelper til med oppussingen selv også :-) Her på østlandet har det vært fantastisk vær denne helgen. Lunsjen på fredag ble inntatt i solveggen, fantastisk! *smiler*
Handymannen har jobbet på brannstasjonen i helga, så gullungene og jeg har kost oss på overnatting hos molle og morfar, og vært på deilig søndagsmiddag hos storebror og svigerinne. Godt å ha verdens fineste familie i nærheten når vårt eget hus står på hodet :-)

Klem Kristin

fredag 24. februar 2012

Kjøkkenet før oppussing

Det har skjedd mye på kjøkkenet denne uken, men først kommer et lite bilderas av kjøkkenet før oppussingen. Det gamle kjøkkenet er i veldig god stand fortsatt og skal faktisk flytte tilbake til sin opprinnelige eier :-) Kjøkkenet skal få bli med på hytta til svigermor, så det blir nok toppers der! Men som jeg gleder meg til å bli kvitt mørkebrunt kjøkken, terrakottafarget gulv og gule vegger som sluker alt lys! Nå går vi endelig lysere tider i møte! *smiler*Også må jeg jo bare innrømme at veggflisene ikke akkurat er min smak :-)


Ha en strålende fredagskveld alle sammen! Nå skal jeg bare synke tilbake i sofaen, sette på skylappene for alt rotet og kaoset som oppussingen fører til her hjemme, og ta meg en liten runde i blogglandia.

Klem Kristin

mandag 20. februar 2012

Ferdig med nr 2...

…på do!
Nei, det er ikke det du tror! Snakker vi skikkelig dårlig humor? Jada! Men klarte jeg å la være? Å neida! *smiler*

For et par år siden kom husfrua hjem fra jobb, og ble møtt velkommen av den gamle doen ute på trappa. Handymannen hadde spontant bestemt seg for å pusse opp gjestetoalettet. Husfrua malte deretter tak og vegger helt ferdig. Rakk akkurat å annonsere det på facebook, før handymannen bestemte seg for å legge inn lys i trappa. Ca en uke fikk det nymalte taket være i fred, før husfrua kom hjem fra jobb en dag og så at halve taket var revet ned igjen! *arg* Men skal vel ikke klage, for lysene i trappa brukes hver kveld og morning :-)


Men nå er jeg ferdig igjen! Fikk endelig ånden over meg og malte det på nytt. ( Jada, ting tar tid her i huset ;-) Så da blir det spennende å se hvor lenge det får være i fred denne gangen. Forhåpentligvis litt lenger enn en uke! *smiler*


Den gamle hårklipperen er etter morfaren til handymannen. Superkul, ikke sant?


Lysene i trappa viser jeg en annen gang. Trappegangen er nemlig under oppussing den også, men det gjenstår mye maling ennå. Puh... lurer på om jeg noengang blir ferdig ;-)  Gulvet i deler av gangen skal også skiftes, samtidig med at vi skifter gulvet på kjøkkenet.

Ha en super uke alle sammen!
Klem Kristin

søndag 19. februar 2012

R.I.P...

Søndag kveld er det et must å få med seg Åndenes makt på tv! Blir så fasinert av "spøkelser"!

Her i Villa Wonka har vi vår egen lille spøkelseshistorie! Lyst til å høre…oooOOOooo… *smiler*


Det første handymannen gjorde av oppussing her hjemme var å pusse opp i annekset, og bl.a. lage kjøkken og bad, slik at vi kunne leie ut denne delen av huset. På denne tiden studerte husfrua fortsatt og var kun hjemme i helgene. En helg var handymannen ute en tur for å shoppe flere planker, og ringte og spurte om husfrua kunne gå ut i annekset å dobbelsjekke målene i stua. Klart det; svarer husfrua og rusler ut i annekset og aner fred og ingen fare… før hun får tidenes sjokk! Der, pent oppstilt ved ene veggen står en gammel gravstøtte!?! 

Husfrua: iiiik!! Det står en gravstøtte her!!! Hva, hvorfor, hvem… !?!
Handymannen, litt sånn nonsjalant: Den ja! Har jeg glemt å fortelle det? 
Husfrua: hva, hvem, hvor, hæ… !?! Glemt å fortelle HVA!?! Stemmen når en rimelig høy skjærende tone!
Handymannen: Holdt på å få den i hode tidligere i uka...
Husfrua: Hva sier du nå!?! Om det er mulig når stemmen enda en oktav opp!
Handymannen: Rev ut all isolasjonen av taket, og merket at noe tungt raste forbi hodet mitt. Når jeg skulle rydde opp lå gravstøtten blant all den gamle isolasjonen fra taket.

Her snakker vi skikkelig gullfisk hukommelse… for hvordan er det mulig å glemme (!) og fortelle at man holder på å få en gravstøtte i hodet!?! :-)

På gravstøtten står et kvinnenavn, født 1866, død 1900. Vi har fortsatt ikke fått rotet oss til å sjekke i kirkebøkene hvem kvinnen var. Hvorfor noen har valgt å legge en gravstøtte langt nede i isolasjonen oppe på et loft, er hvertfall et godt spørsmål! Om vi har spøkelse i huset… nei, ikke damen på gravstøtten hvertfall… ;-)


Skrekk og gru hilsen fra Kristin

tirsdag 14. februar 2012

Happy Valentine

Jeg er i utgangspunktet ikke veldig opptatt av Valentinesday, men når jeg blir møtt med en bukett roser når jeg kommer sliten hjem fra jobb... Ja, da kan jeg ikke annet enn å like denne dagen! *smiler*
Og ved siden av lå kvittering og bestilling på nye kjøkkenet vårt. Det må jo bare være tidenes valentinegave!
Handymannen har revet taklistene på kjøkkenet idag, så her i Villa Wonka går vi noen spennende oppussingsuker i møte! Gleder meg!


Happy Valentine alle sammen!
Klem Kristin

fredag 10. februar 2012

Fredagskos

Fordelen med å ha en liten herremann i hus, er at man får sett soloppgangen selvom man har fri. Liker så godt gjenskinnet i glassfatet som jeg kjøpte på Skiathos for mange år siden.
Her har fridagen blitt brukt til å bake rundstykker, og kaffeslaberas med syrran! Superkost!


Ønsker alle en riktig god helg!

Klem Kristin

tirsdag 7. februar 2012

Peis på kjøkkenet

Peisen på kjøkkenet er det eneste vi skal beholde når vi skal pusse opp. Tak, vegger, gulv… alt skal bli nytt! *liker*
Er veldig koselig med peis ved kjøkkenbordet, men må ærlig innrømme at det er veldig sjeldent at vi fyrer i den. Ekte flammer er helt klart det beste, men litt fake er fort og enkelt til hverdags! Har snurret en lyslenke rundt vedkubbene, og vips så ble det litt mer liv i peisen!Benytter også muligheten til å slenge meg på utfordringen til Svenngården. Et bilde, flere vinkler! Amalie utforder til å vise samme motiv fra flere vinkler. Så her kommer en liten bildeserie av peisen.


Alle de andre fin-fine innleggene i utfordringen til Svenngården finner dere her.


Klem Kristin

lørdag 4. februar 2012

Pastell

Det er veldig lite pastellfarger i Villa Wonka, men Lidyll har en utfordning gåendes med "vis meg dine pasteller". Så da benytter jeg muligheten til å vise dere et par av de få tingene her hjemme med pastellfarger, som også er blant mine favoritter. Denne herlige og søte stumtjeneren fra Kremmerhuset har jeg bare en ting å si om! *Love it*Også passer jo favorittjakken min fra På Låven utrolig godt til stumtjeneren da. Nesten så jeg ikke vil at noenting annet skal henges opp her! *smiler*


Om du har lyst til å se på resten av de herlige bidragene, finner du de her.

Klem Kristin

fredag 3. februar 2012

Bytte av vinduer

I høst begynte vi (les handymannen) å skifte vinduene på huset. Når vi først skal ha nye vinduer, er det jo ekstra moro å benytte muligheten til å endre litt på stilen også. Her er de gamle vinduene klare til å tas ut.


Vi ønsker å tilføre litt elementer fra sveitserstilen til huset og har derfor valgt krysspostvinduer og profilerte lister rundt vinduene. Jeg rett og slett elsker de nye listene og vinduene! Og til sommeren er planen at huset skal males hvitt! Har så lenge jeg kan huske ønsket meg hvitt hus! *liker*
På baksiden av huset gjenstår det en vegg hvor vinduene ikke har blitt byttet ennå. På denne veggen må kledningen skiftes, og verandadøren skal flyttes til midt på veggen med et trippelvindu på hver side.Gleder meg utrolig masse til å få mer lys inn i stua! Og ikke minst få mer glede av utsikten mot Gamlebyen og Vaterland!Så nå kan våren bare komme, slik at vi kan fortsette med oppussing av hus og hage ute. Eller vent… først er det bytte av kjøkken som står for tur! Oh… alle hjerter gleder seg! Hvertfall husfrua sitt! *smiler*

Ønsker alle en strålende helg!
Klem Kristin

onsdag 1. februar 2012

HvitskjeggnissenDa prøver jeg meg på min første konkurranse i blogglandia! *skrekkblandet fryd*


Øyeblikk har fotokonkurranse med tema "Hvitt". Og mitt bidrag er "Hvitskjeggnissen"

Alle de andre flotte bidragene finner du her


Klem Kristin

Oi, så store...

Navnet til bloggen, Villa Wonka er en kombinasjon av at handymannen ofte kalles Willy Wonka pga navnet sitt Arne Wiktor, og jobben til husfrua. For husfrua jobber nemlig som Willy Wonka :-) Jobber som produktutvikler for Brynild Gruppen, og har ansvar for utvikling av nye produkter og smaker på støpeproduktene. Skum, gelè og pastiller som du blant annet finner i Supermix, løsvekt og Dent.

Spiser du en Dent pastill, så er det husfrua i Villa Wonka som har utviklet den! Gøy, ikke sant?! *smiler*

Hjertebarnet mitt på jobb er Dent Oi, som er de første sukkerfrie pastillene på markedet med kandering på overflaten, og ekstra moro er det at det er jeg som klarte og finne på det før noen andre! Litt stolt er det vel lov å være da… *smiler*

 
Dent Oi Juzy!

Og nå i februar lanseres tre nye Dent pastiller, som er kjempe gode alle sammen! (helt sånn objektivt sett;) 
Dent Oi Juzy har en syrlig og frisk smak av jordbær og pomello. Får ofte spørsmål om hva pomello er; dette er en asiatisk frukt som er en mellomting av appelsin og grapefukt.
Dent Klar Tale! Honning & Sitron

Det kommer også to helt nye typer av Dent pastiller i butikkene; Dent Klar Tale! med smak av Lakris&Mentol og Honning&Sitron! Disse lindrer sår hals og hjelper mot kløe i halsen. Også smaker de såklart kjempe godt! *smiler*
Dent Klar Tale! Lakris m/ mentol

Vil du lese mer om de ulike produktene til Brynild Gruppen, kan du gjøre det her

Så da er det bare å løpe og kjøpe da alle sammen! :-)
Klem "Willy Wonka"