søndag 29. april 2012

Vi sier bare mø vi...

I helgen har vi vært på besøk hos familie i Vennesla og Kristinansand. Vi har blant annet besøkt oldemoren til gullungen, hilst på kuene på slektsgården til handymannen, og vært på besøk hos tvillingsøsteren til husfrua nede i byn. En veldig bra helg med andre ord!


Gullungen var veeeldig nysgjerrig på kuene, men syns at de var litt skumle også. Sto pent i døråpningen og sa hei. Og tryggest var det å henge på armen til pappa når vi gikk inn i fjøset. Litt mindre skummet var det å hilse på denne søte krabaten...


Husfrua syns at kalven var så søt at hun kunne tenkt seg å ta den med hjem, men med tanke på at de blir veldig store og gjør sånn her…


…så er det kanskje ikke er noen god idè. Det må jo også nevnes at husfrua var livredd for at en av kuene plutselig skulle bestemme seg for å slå på spruten når hun gikk forbi, men vi kom alle ut av fjøset tørrskodde med kun en sterk eim av ku. Herlig i følge handymannen… tja… men det er vel sånn at gode barnsdomsminner kan få selv kumøkk til å lukte roser :-) Enig er vi hvertfall om at kuene er veldig søte!


Klem Kristin

søndag 22. april 2012

Krepp + Sommer = Sant

Det ble dårlig med hylleshopping på Home & Cottage igår. Er en hylle på nettet som har plassert seg i hjerterota til husfrua, så spørs om det ikke blir nettshopping istedet. Og reise helt tomhendt hjem fra H&C er jo ikke mulig da.

Finnes det noe bedre enn å bruke kreppsengetøy på sommerhalvåret… svalende og godt! Også minner det husfrua om gode barndomsminner fra sommerbesøk hos besteforeldre.Men å finne fine kreppsengetøy som passer til soverommet er en evig skattejakt. Som nevnt tidligere, så insisterte handymannen på å ha den svarte tapeten bak sengehodet. Husfrua protesterte høylytt, men har måtte svelge en hel flokk med kameler i etterkant. For er det noe husfrua virkelig er fornøyd med av oppussing her hjemme, så er det blant annet denne tapeten. Men det meste av kreppsengetøy passer som regel ikke til. Feil farge, feil mønster… Så når husfrua fant et som passer, måtte det såklart få bli med hjem.


Nå kan sommer, sol og varme bare komme! Om bikiniformen ikke er klar (fortsatt stappfull av kameler kanskje...), er i det minste sengetøyet klart!

Klem Kristin

lørdag 21. april 2012

Tripp trapp...

Trappegangen er i godt selskap med en haug andre oppussingsprosjekter som ikke er ferdig her hjemme. At det kan være greit å gjøre seg heeelt ferdig med et prosjekt før man begynner på et nytt… nei, det har vi fortsatt ikke lært her i Villa Wonka. Selv bruker husfrua unnskyldningen "sliten, travel småbarnsmor" som grunn for at "sine" prosjekt ikke blir ferdig, men alt tok jo minst like lang tid før gullungen så dagens lys også da… tja… er det sånn at husfrua kanskje bare er litt treig da eller..?
Ferdig eller ikke, her kommer uansett litt bilder av gangen. For selvom lister ikke er ferdig malt, trappen skal males og gulvet i 1 etg. skal skiftes, så er det er fullt mulig å putte inn litt dilldall :-)


På veggen henger den gamle kjolen og muffa etter mormoren til husfrua. Selv har husfrua brukt både kjolen og muffa masse i studietiden, mens hun sang/dirigerte i Studentkoret Pikekoret Ivar. Fine fine koret, i sine fantastiske kjoler :-)


Den gamle klesrullen er fra svigermor var liten. Elsker gjenbruk av gamle ting, og spesielt det som har vært i familien lenge.


Gammel symaskin kjøpt for en slikk og ingenting på Fasvo. Handymannen ble rimelig oppgitt når husfrua kom drassendes hjem med denne, for er det en ting husfrua ikke gjør så er det å sy! Nå er det vel ikke så mange som ville funnet på å sy med denne maskinen heller da, men fin å ha til pynt er den :-) 


Fiiine bysten fikk husfrua i bursdagsgave av syrran. Husfrua har fortsatt ingen planer om å begynne og sy, men den passer perfekt i gangen. Og husfrua er tross alt med på symøte en gang i mnd, men er også eneste medlem som verken syr, hekler eller strikker. Sosial kan man være med og uten strikketøy :-)


Lysene i trappetrinnene var montert en dag husfrua kom hjem fra jobb. En stk veldig skeptisk husfrue når handymannen snakket om disse lysene, men bra ble det og praktiske er de. Brukes hver kveld :-)

Ønsker alle en fortsatt strålende helg! Her er planen å reise en tur på Home & Cottage når gullungen våkner fra luren sin. Skal titte etter ny hylle til kjøkkenet. *fryde seg*

Klem Kristin


torsdag 19. april 2012

Street Photography...

Øyeblikk har en ny utfordring; Street Photography. 
Bildet er tatt i Spania, og "målet" er bygningen i bakgrunnen. Men det er ikke det som endte med å bli fokus i bildet; for om du tar en ekstra titt så ser du kanskje spøkelsene…
Alle de andre flotte bidragene finner du her. 


Klem Kristinfredag 6. april 2012

Sniktitt...

Da er det vel på tide med en liten sniktitt på kjøkkenet. Er fortsatt en del som gjenstår, men det begynner å ta form. Og det blir så bra! Verdens fineste gulv fra Historiske fliser er ferdig lagt, og det er enda finere i virkeligheten enn på bildene. Rett og slett perfekt! *smiler*
Også har husfrua endelig fått rosetten sin over taklampa. Rosetten er kjøpt på Coop Obs og er av isopor. Bare å lime fast i taket, noen strøk med maling, og vips så var den fiks og ferdig. Det blir liksom prikken over i´en oppe i taket! Den fin-fine lampa fikk husfrua i gave av handymannen ifjor, og den skal så absolutt få fortsette å pryde over kjøkkenbordet.


Er fortsatt tomt på veggene, men er veldig usikker på om samme bilder og hyller som tidligere skal henges opp igjen. Det er vel noe med det å ikke forhaste seg, men vil jo så gjerne ordne og stelle istand alt med engang. Får prøve å vente til alt av belisting og maling er ferdig i det minste.


Fortsatt god påske til alle sammen! Her hos oss har vi en rolig påske. Handymannen jobber en del av dagene, så husfrua nyter å ha litt langfri og masse tid til kos med gullungen!

Klem Kristin

Sånn helt til sist… jaggu har ikke husfrua klart å fått laget seg ny header til bloggen idag også. Var så absolutt på tide å få vekk vinterbildene, selvom det kom noen snøfnugg tidligere idag… arg! 

Sånn helt helt til sist… om noen er nysgjerring på hvordan kjøkkenet så ut før, finner du bildene her.