onsdag 30. mai 2012

Kos på en lillelørdag

Mmm… rabarbra dyppet i en kopp med sukker! Vekker gode barndomsminner fra varme gode sommerferier hos verdens beste besteforeldre :-)
Ønsker alle en fin lillelørdag!
Klem Kristin

tirsdag 29. mai 2012

Drømmen om en kjøkkenhage...

Husfrua drømmer om at fingrene på mirakuløst vis skal blir forvandlet til grønne hageflinke fingre over natta, som kan trylle frem de vakreste planter! Tenk så fint det kunne vært å ha en kjøkkenhage med de deiligste urter, grønnsaker og bær! Husfrua sine foreldre er begge kjempe flinke med alt av hage, så genetikken er på plass for at selv denne jenta kan få grønne fingre :-)
Handymannen og husfrua planlegger å bruke en del av hagen til kjøkkenhage, og noen planter er på plass :-)


Rabarbra, blåbær og bringebær. Mmm… de deiligste desserter kan trylles frem fra denne kroken av hagen!Ferske urter kan virkelig heve den enkleste rett til noe himmelsk godt!


Vi i Villa er et reklameblad som dumper ned i postkassen i ny og ne. Og i den siste utgaven var det avbildet et nydelig drivhus. Og slike bilder setter til husfrua sin store glede, handymannen på nye idèer! I sommer skal siste rest av vinduer byttes på huset og igjen står vi med en pen haug med gamle vinduer. Så her er planen gjenbruk på sitt beste! :-)

Ønsker alle en fin uke! 
Klem Kristin

torsdag 24. mai 2012

Sommerens drink

Helgen innvies med Pina Colada til kvelds idag! Det er helt nydelig sommervær ute, og hva passer vel bedre da enn en skikkelig sommerdrink!Mmm… her i huset er både handymannen og husfrua noen skikkelige søtmomser, og denne drinken tror jeg fort kan bli en av sommerens favoritter!

Ha en fantastisk kveld videre alle sammen!
Klem Kristin

mandag 21. mai 2012

Verden er sååå stor...

… eller det er vel heller sååå liten! For noen uker siden satt vi og så på nettsiden til trumf etter noe vi kunne bruke pengene vi har samlet opp. Valget falt på en ny solseng i rotting som står til utesofaen og spisegruppen.


Solsengen ble levert på døren. Sjåføren ringte handymannen når han nærmet seg, og han gikk ut for å ta han imot. Etter langt og lenger enn langt, i tid altså, så kom handymannen inn igjen. Det var da veeeldig så lang tid det skulle ta og ta imot en solseng da? Husfrua fins ikke nysgjerrig :-) Jo, nå skal du høre. Sjåføren fortalte at han har bodd i huset på 50-tallet, mens han gikk på skolen. 


Sjåføren bodde ute i annekset med familien sin, med utedo bak i hagen. I hovedhuset var det to leiligheter med hver sin inngangsdør. En dør der den gamle utgangsdøren var før påbygget i front av huset ble bygget, og en borte ved kjøkkenvinduene. I hver leilighet bodde det en familie. Når foreldrene til handymannen kjøpte huset på 80-tallet var hovedhuset bygget om til enebolig.

Og det var slutten på den historien. Husfrua sitter igjen med 1000 spørsmål minst. Hvor mange bodde i huset? Finnes det noen bilder av huset på denne tiden? Hvor var utedoen plassert? Når ble huset bygget om til enebolig? Husfrua har hørt at det har bodd en gammel dame i annekset også? Etc etc… Handymannen har fått høre et par ganger at han burde hentet husfrua, slik at hun kunne ha pumpet sjåføren for info. Og nå vurderer husfrua om det er frekt å ringe han for å få stilt nysgjerrigheten sin… :-)

Her kan du se bilder av hvordan huset så ut på 80-tallet.  Klem Kristin

tirsdag 15. mai 2012

Kjøkkendetaljer

Husfrua syns at kjøkkenoppussingen har tatt en eeeviiigheeet, men nå nærmer innspurten seg med stormskritt. Bare litt maling og belistning som står igjen, så er alt i mål :-) Kanskje litt dumt å si stormskritt, for males det i tempoet som er tradisjon tro her i Villa Wonka, så er det leeenge til alt er helt ferdig… et par, tre, fire år blir mer riktig ;-)


Elsker det nye blandebatteriet. Er ren luksus bare å ha vask med vann i springen igjen, også må man jo bare bli glad når blandebatteriet er så fint å se på!


Den planlimte koketoppen og granittplata er på plass. Etter mye leting, dukket tilslutt den perfekte fargen opp. Husfrua elsker den! Også er det perfekt å bake på steinplate! Brød og bollebakst er allerede prøvd, nam nam!


Flisene over kjøkkenbenken kom opp denne uken! Har bare en ting å si… Love it!Belistningen rundt kjøkkeninnredningen er ferdig. Kjøkkenet ble først montert i en høyde hvor det ikke var plass til tannbordet, men husfrua hadde bare så veldig veldig lyst på det. Verdens snilleste handymann tok derfor å demonterte hele kjøkkenet og senket det slik at tannbordet fikk plass alikevel! Litt gal handymann og "litt" bortskjemt husfrue… men ble jo ille bra da! ;-)


Og sist, men ikke minst… gulvet! Fortsatt helt perfekt!
Husfrua har virkelig fått sitt drømmekjøkken! Elsker rett og slett alt ved det! :-)

Love Kristin

søndag 6. mai 2012

Dyhre gartneri & uteinteriør

På lørdag var husfrua på utflukt sammen med mammaen sin og storebror med familie til et nydelig gartneri i Moss. Dyhre gartneri & uteinteriør er et lite personlig gartneri med et stort utvalg av egenproduserte sommerblomster, busker og trær, spennende urter, roser, stauder, flotte krukker og mye annet spennende til hus og hage.Husfrua har vel heller brune enn grønne fingre, men ønske om en nydelig hage full av blomster er så absolutt tilstedet. Også elsker husfrua lukten og stemningen som er på gartnerier. Kunne gått rundt i timesvis og bare kost seg med farger, lukter og fine blomster. På Dyhre gartneri er det også masse flotte stilleben rundt i drivhusene. Blomstene kom nesten litt i bakgrunnen, for husfrua gikk stort sett bare fra stilleben til stilleben og knipset bilder.Dagens mål for utflukten var kjøp av blåbærbusker. Blåbær en en stor favoritt hos både stor og liten gutt her i Villa Wonka, så to busker fikk bli med hjem. Vi har en blåbærbusk allerede, men alle gode ting er tre!

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Klem Kristin

fredag 4. mai 2012

Fredagslykke...

Husfrua har lenge vært på utkikk etter nytt sofabord, og idag var det full klaff og kjærlighet ved første blikk i Fasvo sin bruktbutikk her i Fredrikstad! Der sto den, akkurat passe stor, gammel og sjarmerende, og ønsket husfrua velkommen! Også er det jo superpraktisk med ekstra oppbevaring under lokket! Får aldri nok av steder til å gjemme vekk rot ;-)


Så er det det store spørsmålet da… male eller ikke male? Hva syns dere? Den er veldig fin akkurat som den er, men det er aldri feil med et par strøk hvitmaling heller...

Ha en super fredagskveld!

Klem Kristin

tirsdag 1. mai 2012

Motlys...

Utfordringen denne måneden hos Øyeblikk er bilde tatt i motlys. Jeg visste med engang hvilket bilde jeg hadde lyst til å delta med. Digger fargespillet i dette bilde som er tatt på stranda i Muizenberg sør for Cape Town.
Alle de andre fine bidragene finner du her.

Klem Kristin