søndag 24. juni 2012

Verandadøren...

… er på endelig på plass! Eller midlertidig da… Ny verandadør er bestilt, men den kommer ikke før i slutten av august. Handymannen visste ikke om han skulle ta jobben med å sette inn den gamle døren når den uansett skal ut om et par måneder. Men på fredag ble husfrua veldig, veldig, veldig glad og lykkelig når hun kom hjem fra jobb. Handymannen overrasket med å lage hull og sette inn døren alikevel. Så da kan vi få et inntrykk av hvordan stuen kommer til å bli, og det blir så mye lysere! *smiler*Veggen i stua har bare vært til irritasjon, da den har slukt alt av lys i mesteparten av rommet. Også er huset blitt så mye penere og mer riktig nå som vi har fått flyttet døren til midt på veggen!

Og ikke minst så har de siste vinduene blitt byttet denne uken! *love it*


Ytterveggen er også blitt rettet opp og er klar for å få på ny kledning, men den kommer ikke før om et par uker. Har bestilt kledning med grunning og et strøk hvitmaling - ja takk! Så da er det egentlig bare å sette igang med å male resten av huset hvitt også. *puh* Men så bra det skal bli!

før & etter

Ønsker alle en strålende uke! 
Her øsepøse regner det, men plutselig er nok sommeren tilbake igjen!

Klem Kristin

onsdag 20. juni 2012

Rabarbralemonade

Plutselig var sommeren tilbake. Herlig!!! Og det feires med hjemmelaget rabarbralemonade! Mmm… frisk, syrlig og kjempe god!Oppskrift:
Ta av skinnet på rabarbrastiklene og kutt i biter.
Legges i en kjele.
Fyll på med vann til alt er dekket.
Kokes i ca 30 min.
Tilsett sukker etter ønske.
Kjør alt sammen med stavmikser.
Tilsett evt. mer vann for å få ønsket konsistens.

Tilsatte litt rød konditorfarge for å friske opp fargen litt. Drikker jo med øynene også :-)

Serveres kjølig, gjerne med isbiter!
Nyyyt!Klem Kristin

søndag 17. juni 2012

Godt lesestoff

Fant et nytt interiørblad i butikkhyllene denne helgen. Har ikke sett det før jeg, men nå har det bare vært et blad før dette da, *smiler*

kkLiving er absolutt et blad jeg kan anbefale. Masse hjemmerepotasjer, gode tips og noe for enhver smak. Gullungen er i seng, handymannen på jobb og alenehjemmekveld for husfrua. Da er det godt å ha et interiørblad å kose seg med, litt sjokoladerester fra helgen og en deilig kopp te!


Også har "knakkpølsene" til husfrua har fått på seg litt *glam* som matcher koppen idag! Fine neglelakken som jeg var så heldig å vinne i giveawayen hos Størstepia!


Fineste søndagskveld ønskes alle!

Klem Kristin

fredag 15. juni 2012

Kontraststol...

Endelig ferdig med oppussing av stolen! *klappe-seg-selv-på skulderen*
Husfrua har lenge tenkt på at hun har lyst på en "kontraststol" på kjøkkenet. Syns rett og slett det ble for gjennomført med kryss i vitrineskapene, kryss i ryggen på slagbenken og kryss på stolen. Nei, noe kontraster må man ha! 


Morfaren til husfrua var utdannet møbelsnekker, og til svenneprøven sin laget han en spisestue med 6 stoler og en skjenk. Heldige husfrua fikk en stol av mammaen sin, og det er denne som har fått en makeover denne uken. 

Den mørke fargen ble helt feil på kjøkkenet, så stolen har fått et par strøk med Linblå maling som matcher gulvflisene. For om det ikke er kryss, så må det jo matche noe. Kan jo ikke risikere å bli helt vågal heller… *smiler*


Syns det ble riktig så fint selv! Spørs om ikke husfrua må be om en stol til. Greit å ha en når gullungen skal bytte ut tripptrappstolen sin. 

Klem Kristin

onsdag 13. juni 2012

Ukens husmorsyssel...

Denne uken har husfrua et DIY-prosjekt pågang, som hun har stor tro på at blir ille bra selv! *tihi*


Kjøpte med maling på vei hjem fra jobb idag. Linblå heter fargen, og er rett og slett nyyydelig!


Klarer du å gjette hva det er? Kanskje ikke så vanskelig å skjønne hvilket rom det er tenkt til mtp valg av farge… :-)

Hei og hopp! Plutselig var det lillelørdag igjen, og imorgen er det plutselig helg! (Digg med 80% og fri hver fredag;) Ha en fin kveld alle sammen!

Klem Kristin


tirsdag 12. juni 2012

Vegghull og hundetull...

Weee... Idag har handymannen laget STORT hull i veggen til nye verandadøra! *glis*
Akkurat nå plastres huset igjen, mens vi venter på kledning og dør.


Verandaen utenfor soverommet har blitt litt mer "luftig". Ble jo veldig fint sånn utsiktsmessig ;-)
Idag morges kom vesle Ronjamor opp på soverommet mens husfrua fortsatt lå og dormet til sengs. Tass, tass, tass… en stk frøken som vet hun ikke får lov til å komme opp i senga… tass, tass, tass… og jump! Der kom en "potetsekk" ramlende ned ved siden av husfrua! "UT!" Og dermed løp Ronja rett ut på verandaen. "INN - INN - INN!!! Kom deg INN!" Eh… kanskje ikke så lurt å jage hunden ut på verandaen når gjerdet er tatt vekk, men gikk nå heldigvis bra ;-) Stakkars Ronja ble helt forvirret og gikk og la seg molefonken og fornærmet i gangen ;-)


Ha en fin tirsdagskveld alle sammen! 
Her i Villa Wonka gleder vi oss til å se på Sinnasnekkeren ikveld! 

Klem Kristin

mandag 11. juni 2012

Pusling...

Her i Villa Wonka har husfrua ved flere tilfeller kommet hjem fra jobb og ant fred og ingen fare… og vips, så har handymannen snudd huset på hodet med et nytt prosjekt! Idag var en slik dag! *smiler*

Husfrua trodde handymannen "bare" skulle bestille ny verandadør og ellers pusle litt hjemme idag, for det var jo det han sa. Ehh… er det pusling det man ser på bildene? *smiler*

Planen er at handymannen skal skifte kledning på bakveggen, sette inn to nye vinduer og flytte verandadøren til midt på veggen denne sommeren. Husfrua trodde bare ikke at han skulle begynne med det idag, og ble mildt sagt veldig positivt overrasket når hun kom hjem fra jobb! Flinke effektive handymannen sin det! *smiler*Vet ikke om det er så lett og se, men ytterveggen er rimelig skjev! Gammelt hus = skjevt hus! Tror ikke vi har en eneste vegg eller gulv som er rett her i huset :-)


Så nå gleder husfrua seg til å komme hjem fra jobb imorgen, og se hva som har skjedd videre på huset! Lenge leve brannmannturnus, og handymann med langfri fra jobb når man bor i et oppussingsprosjekt!

Klem Kristin

søndag 10. juni 2012

God søndag!


Skjerf fra Krakow, Gammelt smykke som er arvet, Byste fra Åhlèns

Ønsker alle en strålende søndag! Her i Villa Wonka venter vi på å få besøk av god venner til middag idag! Koselig! :-)

Klem Kristin

fredag 8. juni 2012

Utfordring - favoritter


Mona Christin har en utfordring på gang hvor hun ber oss om å vise frem våre favoritter. Er ikke så lett å plukke ut kun noen favoritter, og ofte kan det forandre seg fra uke til uke hvilke ting som befinner seg på listetoppen. Her er hvertfall husfruas 5 favoritter denne uken, og det er ikke så vanskelig å skjønne hva som er den "røde" tråden som binder favorittene sammen. Favorittfargen om dagen er en herlig miks av blågrå og duse blåfarger.


Putetrekket har mormoren til husfrua sydd og brodert, og husfrua har et til som er likt. Syns det er så utrolig koselig å kunne ta i bruk noe som besta har laget. Praktisk som ekstra lesepute og dekorativ og nostalgisk som pyntepute på soverommet.
Skålen fra kremmerhuset har verdens søteste blåfarge. Perfekt til frukt i hverdagen og godis i helgen :-) 
Pledd er et must her i huset, sommer som vinter. Er så godt å krype opp i sofaen med et pledd tullet rundt seg. Ullpleddet klarte husfrua akkurat å "redde" før mammaen hennes hadde tenkt å bruke det i kurven til hunden sin :-)
Interiørbladene kombinert med alle de fine bloggene som fins, gir så mye inspirerende og morsom lesing! Så klart at disse også må få være med :-)
Kassen er fra Home & Cottage. Elsker fargen og ikke minst er den superpraktisk til oppbevaring av interiørblader. Husfrua ble rent bestyrtet når hun plutselig oppdaget en dag at handymannen hadde puttet oppi en katalog fra biltema (!) i kassen. "Er ikke kassen ment som bladsamler da?" "Ja, men ikke hva som helst av blader da. Skal jo se pent ut også!" En stk oppgitt handymann som bare ristet på hode… ;-)


Planen var at flisene på kjøkkenet ikke skulle være med på dette innlegget også... men hvordan kan man unngå å ta med av noe man er forelsket i blant favorittene sine… Ja, for husfrua er fortsatt nyforelsket i gulvet sitt :-)

Har dere lyst til å se alle de andre fine bidragene, finner dere de her.

GOD HELG!
Klem Kristin

PS! Sånn helt til sist… Jeg får kun opp feilmelding på oversikten over antall "følgere", og klarer ikke å finne ut hva jeg må gjøre for å få det fram igjen. Arg… rett og slett utrolig irriterende! Er det noen som har noen gode tips til hva som kan være feil?

lørdag 2. juni 2012

Kjøkkenkos og lemonade...

Under oppussingen har husfrua virkelig savnet å kunne sitte ved kjøkkenbordet med en god kopp kaffe, kose seg og høre på radio. Mangler gulvlister og litt maling, men rommet er så absolutt tatt i bruk igjen. Veggene er fortsatt helt nakne, men hyllen som husfrua har lyst til å kjøpe er utsolgt. Hyllen er reservert og husfrua vil ikke henge opp noe før alt er i hus. Viktig å være heeelt sikker så det ikke blir unødvendige hull i veggen;)


Idag tok husfrua turen rundt huset og plukket litt "ugress" for å pynte opp på kjøkkenbordet. Vasene er lemonadeflasker fra Smart Club. Husfrua kjøpte for første gang lemonade forrige helg! Har sett fancy lemonader titt og ofte i blogglandia og interiørblader, men har tenkt at dette bare er en moteting som ikke smaker spesielt godt. Men disse to lemonadene fra Smart Club smakte nydelig, og det blir garantert gjenkjøp :-)


Ønsker alle en fortsatt strålende helg!
Klem Kristin

fredag 1. juni 2012

Hortensia...

… er en av de fineste blomstene som finnes! Men skrekk og gru så vanskelig det er å holde de i livet! Vet ikke hva som er hemmeligheten til de som ikke tar kverken på blomsten første uka.


Men man kan jo ikke gi opp selv om man har et ukjent antall hortensiar på samvittigheten... så igår gikk husfrua til innkjøp av en stor fin plante. Satser på at det er en superhelt plante som tåler å bli glemt "litt", men skal såklart legge ned en god dose ærlig innsats på toppen. Hadde vært hyggelig om den kunne leve litt lenger enn en liten uke :-)

I mangel på store nok blomsterpotter har husfrua brukt beholderen til en gammel vinballong som potteskjuler.

God helg!
Klem Kristin