torsdag 30. august 2012

Ops...

… plutselig hadde veslemann luket i blomsterpotten med hortensia ute på trappen. Så da har ugresset fått bli med inn på sjenken i stua. Gjorde seg med en liten fargeklatt innimellom de hvite lysestakene.
Lysestakene er gamle messingstaker, kjøpt billig på bruktbutikken og spraylakkert hvite. Vinduet er et av de gamle vinduene fra huset som har blitt byttet ut.

Klem Kristin

onsdag 29. august 2012

Endelig...

... er den nye verandadøren på plass. Love love love! *smiler*
Husfruen hadde et krav til den nye døren - den skulle ha vindu helt ned til gulvet. Og jeg har blitt sååå fornøyd! Liker at rommet virker mye mer åpent og luftig selvom døren er lukket.


Kun dårlig mobilbilde idag, men ville så gjerne vise frem døren med engang og har ikke fått tatt noen bilder med kamera ennå. Ble bokstavelig talt hoppende glad når jeg kom hjem fra jobb idag, og ble overrasket med ny dør i stuen. *smiler*

Klem Kristin

mandag 27. august 2012

Utfordring: din farge

Slenger meg med i siste liten på månedens utfordring hos Fabelaktive Maia, hvor hun ber oss vise fargen vår. Her i Villa Wonka kommer det flere og flere duse farger inn i interiøret. Syns det er fint med litt farger mot det hvite, men liker ikke skarpe kontraster. Duse farger harmonerer så mye bedre. Har plukket ut noen grønne favoritter som jeg har lyst til å vise frem.


Gammel vinballong med vakkert grønnskjær. 


Knaggrekke og knotter fra kremmerhuset. Knaggrekken skal få komme opp på kjøkkenveggen (tror jeg:) Knottene er kjøpt til en gammel kommode som står og venter på å bli pusset opp (ting tar tid:)


Skjerfet er kjøpt i Krakow. Angrer på at jeg ikke kjøpte flere. Billigbillig og megafint :-)

Har du lyst til å se de andre fine bidragene, finner du de her

Klem Kristin


fredag 24. august 2012

Emilunge...

… eller gullunge… kan lure noen ganger :-)

Men en ting er sikkert, og det er at husfrua syns at gullungen er veldig søt i "emil" tøyet sitt. Elsker denne stilen på barneklær. Herlig og nostalgisk!

Skjorte: Pompdelux, Bukse: H&M

God helg og fin fredag ønskes alle!

Klem Kristin

tirsdag 21. august 2012

Hverdagskos...

Plutselig var det skolestart igjen, og høsten nærmer seg. Hverdagen har vært tilstede et par uker her i Villa Wonka, men sommertid og kos henger fortsatt litt igjen. Så i dag har husfrua bakt knekkebrød til hverdagskos. Supergode både med og uten pålegg.


2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
4 dl havregryn
4 dl sammalt rug (grov)
1 ts salt
7 dl vann


Bland alt og la det hvile et par minutter. Smør to bakeplater. Fordel deigen utover hele platene. Rut opp ønsket størrelse på knekkebrødene før du setter de inn i ovnen. Stekes ved 175 grader, ca 50 minutt.*smakfull hilsen*fredag 17. august 2012

God helg!

Plutselig var helgen her igjen :-) Her i Villa Wonka gleder vi oss til bryllupet til storebror imorgen.


Et lite bilderas av den fine gamle kjolen og muffen til mormor passer bra til en bryllupshelg. Koselig å ha den fremme til pynt i gangen istedet for å stue den bort på et loft.
Har du noen koselig planer for helgen?

Klem Kristin

torsdag 16. august 2012

God kveld...

... i stua:)
En liten snartur innom for å vise dere en liten teaser av handymannens siste prosjekt. Dette blir bra og som jeg gleder meg til det blir ferdig:)


Det svir i øya og gjespen er aldri langt unna, så nå er det rett i loppekassa for husfrua! 

*Nattinatt*

Litt nytt...

...på kjøkkenbenken. Ny flaskeholder til pynt på kjøkkenet. Matoljen er greit å ha lett tilgjengelig, men plastikkflasken er jo ikke så pen. Bare å ta den over i en glassflaske og vips så ble det litt mer dekorativt.
Ha en strålende dag i finværet alle sammen! Her er det straks jobb, så da er det bare å ta frem kreativiteten og finne på nytt og spennende godteri til dere! :-) 

Klem Kristin

mandag 13. august 2012

Herlig!

En helg med fantastisk sommervær gjør godt for både liten og stor! Herlig herlig! :-)


God mandagskveld og uke ønskes alle! Måtte finværet vare lenge :-)

Klem Kristin

fredag 10. august 2012

Sol, sky, regn...

Igår var det strålende sol og idag sto vi opp til regn. Nå er det strålende sol igjen. Å planlegge maling av hus er ikke veldig lett med så ustabilt vær. Formiddagen var egentlig satt av til å male, men regnet tidligere idag satte en stopper for det. Så da ble det pusling inne istedet. Og peisen på kjøkkenet har endelig blitt ryddet. Den er nemlig et yndet sted for rot. Det hoper seg opp verktøy, nøkler, papirer, solbriller… ja, stort sett alt man ikke vet hvor man skal gjøre av. Er jo mye koseligere når den er rensket for rot :-)


En miks av lys har fått plass i peisen.

Ryddejobben ble feiret med en deilig kopp kaffe i kjøkkenkroken :-)


God helg! 
Klem Kristin

onsdag 8. august 2012

"Ny" uteplass...

Planlagte og ønskede prosjekter er det mange av her i Villa Wonka. Et av disse er å få utnyttet hagen bak huset. Idag er det kun naturtomt med veldig ulendt terreng og langtifra barnevennlig med fjellet som stuper ned på tuppen. Drømmen er å få bygget en stor platting med hagestue, men som sagt, listen over prosjekter er lang og når vi får begynt er uvisst.Mens vi venter, har husfrua laget seg et midlertidig "kaffehjørne" bak på fjellet. 


Deilig å bare roe helt ned og nyte utsikten mot gamlebyen og se på båtene som tøffer forbi.Verdens beste varmepute er aldri langt unna :-)

Helt på tampen blir jeg også med på månedens utfordringen hos NIB - Kreativ med tekstiler. Har du lyst til å se alle de andre fine bidragene, finner du de her

Klem Kristin

mandag 6. august 2012

Pimp my radio...

Tja… pimp og pimp fru blom :-) Da er vel heller meningen at ting skal synes klart og tydelig!


Radio på kjøkkenet er et must. Elsker å høre på musikk og kjøkkenet blir liksom ikke det samme uten litt koselig "bakgrunnsstøy". Men tekniske duppeditter har husfrua aldri vært veldig glad i. Eller utseende på duppedittene blir vel mer riktig å si. Heldigvis passet det gamle bokstativet perfekt foran radioen, og vips så var den tryllet bort :-) 


Ute av syne, ute av sinn… men høre kan man jo likevel :-)


Enn så lenge brukes et bilde som radioskjuler, men er på utkikk etter en stor fin gammel kokebok. Da hadde "pimpen" blitt helt perfekt :-)

Ønsker alle en strålende uke!

Klem Kristinsøndag 5. august 2012

Ønskeliste...

… fra Mias Interiør.

VI har en herlig konkurranse på gang hvor man skal lage seg en ønskeliste med minst 5 favoritter fra Mias Interiør, hvor den heldige vinneren får et gavekort på 500 kr. Her kommer et lite utvalg av husfruas favoritter.


Denne lampen er bare sååå kul. 


Flaskeholder som hadde passet perfekt på kjøkkenbenken her i Villa Wonka.


Elsker både teksten og fargene på dette bilde.


Denne vekten hadde vært veldig fin å hatt i vinduskarmen på kjøkkenet.


Og hyllen hadde vært perfekt på veggen på kjøkkenet.


Drømmer om å få ryddet opp skikkelig på gjesterommet/kontoret, 
og da hadde denne hyllen passet rett inn.


Kjempe fin jakkeholder som hadde passet både på badet, i gangen eller på soverommet.


Og hvem kunne vel ikke tenkt seg å slappe av i denne fin-fine hengekøyen.

Har du lyst til å finne dine egne favoritter i nettbutikken, kan du gå inn her. Og om du vil se andres favoritter finner du de her

Klem Kristin
(som krysser alt av fingre og tær for vinnerlykke)

torsdag 2. august 2012

Underveis...

Tenkte det var på tide med litt underveis bilder av huset. For det sages, snekres og males for fullt her hjemme i Villa Wonka. Sommerferien startet med 10 dager i Kroatia og avsluttes med 3 uker arbeidsleir hjemme.


Huset ligner litt på et lappeteppe, av den enkle grunn at husfrua har fått jobben som malemester. For å gå helt i toppen av en stige strider mot all sunn fornuft hos denne damen, så det må vente til handymannen har tid til å male litt. Også trøster husfrua seg med at når hun endelig er ferdig med første strøket, så er det tross alt bare ett igjen… puh…
Ny kledning har kommet opp på bakveggen, og denne er heldigvis levert med et strøk grunning + et malingstrøk. Belistning rundt dør og vinduer venter vi med til den nye verandadøren er på plass. For med et gammelt hus blir det fort litt "juksing" for at alt skal se rett ut :-)


Tannbord, hjørnelister og klosser er på plass. Elsker hver minste lille detalj. Og det må jo bare nevnes at tannbordene har handymannen laget selv, flinke flinke mannen!

Det er fortsatt mye listverk, gjerdet på verandaen og maling som må på plass før vi er ferdig, men vi er superfornøyde så langt! Så da er det bare å glede seg til fortsettelsen :-)

Klem Kristin