søndag 30. september 2012

Kammerstaker i ny drakt

Tre kammerstaker har fått bli med hjem fra bruktbutikken. Har fortsatt ikke blitt revet med av "gullbølgen" som jeg ser at flere i blogglandia er med på. Så her fikk alle tre et par dusjer med hvit spray.
Hvitt blir aldri feil. Syns de ble fine jeg :-)

Klem Kristin

søndag 23. september 2012

Ukens husmortips, hudpleie

Hei og hopp! Plutselig var det søndag igjen, og nok en uke er snart forbi. Så her kommer ukens husmortips helt på tampen :-)


Vakker hud er vel noe alle ønsker seg. Dyre kremer og ansiktsvann finns i utallige mengder. Men må det være så fancy og dyrt… nei, i følge Husmorens leksikon, anno 1947, finns det langt billigere alternativer. Ja, de fleste av oss har faktisk ingrediensene allerede på kjøkkenet.


Grunnlaget for all skjønnhetspleie er en sunn og frisk kropp. Hudens utseende avhenger av hele kroppens tilstand, ikke minst av god fordøyelse. 

Eggebehandling. Et par ganger månedlig kan man ta en eggebehandling. Egget deles og hvite og plomme piskes godt hver for seg. Ansiktet renses godt, og porene åpnes med varmt vannomslag eller med damp. Først gnis eggehviten på huden og får sitte på ca. 20 min. før den vaskes av med lunket vann. Deretter gnis eggeplommen inn og får sitte på like lenge. Vaskes av med lunket vann og skyll deretter godt i koldt vann så porene lukker seg.

Fet hud.  En gang i blant legges en maske av tynn grøt av havremel og vann eller gjær og vann. La den stå på ca. 10-15 minutter og skyll så godt først med lunket, siden med koldt vann.

Uren hud. Skyll ansiktet med kamillete hver dag. Hold maven i orden og ta en ølgjærkur ca. 3-4 måneder. Ølgjær får du på apoteket og tas hver dag.


Tror du det funker? Prøv da vel. Trykk på linken og hør på vakker musikk, demp belysningen og lag ditt eget spa hjemme :-)

Klem Kristinlørdag 22. september 2012

Behind my door...


Hege in France og hennes venninne Efrat fra livsstilsmagasinet Cafe Veyafe, utfordrer til å vise et bilde med tittelen "Behind my door".

Kjempe morsom utfordring, som  jeg såklart må være med på. Har gått rundt i huset med kamera og tittet gjennom alle døråpningene her hjemme. Og her er mitt bidrag i utfordringen :-)Har du lyst til å se alle de andre fine bidragene, finner du de her.

Klem Kristin 

Gangvei

Husker dere denne teaseren jeg la ut for maaange uker siden? Den nye plattingen har vel vært ferdig i 4 uker, men først igår fikk jeg rotet meg til å ta noen bilder ute.


Vi har ikke hatt noen ordentlig gangvei fra foran til bak huset. Alternativet har vært å gå gjennom hundegården, eller på denne siden av huset med bare ulendt fjell og snublefeller. Har snakket lengde om at vi skulle få lagd en platting her, og iår fikk endelig handymannen gjort det. Ble mye mer ryddig og pent enn fjellet som var der før. Godt jobba kjære handymann :-)

Ha en flott helg!
Klem Kristin

mandag 17. september 2012

Favorittmøbel

Hva er ditt favorittmøbel? Slik lyder utfordringen hos små øyeblikk med cams


Her i huset må det bli puffen som søss har laget til oss. Denne elsker virkelig alle, både store og små, tobeinte og firbeinte.


Den brukes hver dag, stort sett hele tiden. Ligge på, sitte på… eller ta svalestup ned på (les liten gutt på 2 år, ikke mamma på 30 år). Også er den super for mor og far i huset å ligge på når vi kjører lekebiler på gulvet :-) Og sist, men ikke minst, så er den ultrakul! Flinke søss :-)


Har du lyst til å se flere favoritter, finner du de her.

Ønsker alle en fin kveld og super uke!
Klem Kristin  

torsdag 13. september 2012

Zinkhylle

Endelig har jeg fått opp den nye hyllen på kjøkkenet. Denne har jeg ventet leeenge på. Fant den i nettbutikken Hos Farmor i våres, ønsket meg penger av handymannen til bursdagen. Og når jeg endelig skulle bestille den, så var den utsolgt. Så da var det bare å sette seg på venteliste og smøre seg med myyye tålmodighet :-)


Handymannen kom hjem en dag forrige uke og lurte på hva jeg hadde dratt med inn i huset nå. Men da var det jo bare å svare; "Tusen takk for bursdagsgaven vennen min. Det er faktisk du som har kjøpt den og gitt den i gave til meg." *fnis*


Har tatt ut et par av skuffene for å skape litt liv i hyllen. 


Og de fine koppene fra Royal Copenhagen har fått plass i hyllen. 


Innbiller meg at teen smaker enda bedre i disse koppene :-)


Og skuffene som er til "overs" er supre å bruke som blomsterpotte og fruktkurv. 

Klem Kristin

onsdag 12. september 2012

Ukens husmortips, dobbelthake

Plutselig var en uke gått, og det er tid for ukens husmortips igjen.


Dobbelthake. En god øvelse mot dobbelthake er å legge hodet så langt bakover De kan med åpen munn. Tving så underkjeven opp til overkjeven. Gjentas 20-25 ganger hver dag. (Ref. Husmorens leksikon, bind II, utgitt 1945


Handymannen tror vel ikke jeg er riktig vel bevart om jeg plutselig slenger hodet bakover, og deretter blir sittende å gape opp og igjen. Men må ærlig innrømme at jeg lurer på om det har noen effekt. Kanskje verdt å prøve... Rar kan jeg virke til tider uansett, så hvorfor ikke sitte å gape mot taket også. *smiler*


Klem Kristin


søndag 9. september 2012

Søndagstur

Idag har gulla og jeg vært ute og gått i 2,5 time. Herlig! Ingenting er så godt som en lang søndagstur.


Søndagen avsluttes med middagsbesøk hos en god venninne og gutta hennes. Koselig!

Håper din dag er like bra!

Klem Kristin

torsdag 6. september 2012

Hylleplassering...

… er ikke alltid så lett. Må være heeelt sikker på at den kommer opp på riktig vegg, så da må handymannen stille opp som holdehjelp.

"Nei, flytt den dit" "Hold den litt høyere opp er du snill" "Fint om du kan rette den opp så den ikke er så skjev" "Nei, ikke ta den ned ennå, må ta bilde først vettu" "Du står i veien for bilde, kan du dukke?"

Handymannen bare svarte om att og om att; "Ah… va trött jag ble" *tihi*


Tror jeg har bestemt meg for hvor jeg vil ha den opp, men blir veldig takknemlig for kommentar om hva du syns :-)

Hipp hurra! Det er torsdag og helg! 
God helg alle sammen!
Klem Kristin

tirsdag 4. september 2012

Ukens husmortips, borddekking

Var innom bruktbutikken og fant boken Husmorens leksikon, utgitt i 1947. Herlig og morsom lesning om hvordan man kan bli den perfekte husmor. Og hva er vel ikke bedre da enn å øse av seg denne nye lærdommen her i blogglandia. Så her kommer første tips på veien til å bli en bedre husmor. *smiler*


Borddekking
Når det gjelder daglig borddekking vil vi innskrenke oss til å foreslå at den moderne husmor sparer mest mulig på borddukene til hverdags. Hun dekker med en pen voksduk, eller duk av plastikkstoff som fås i mange vakre farger - og en stoffbrikke av blåtøy ved hver kuvert for å gjøre det lunere, om en vil det, og en serviett av samme blåtøy. De er lette å skylle opp og stryke. Eller hun har en blåtøysduk i en frisk farge på bordet og ved hver kuvert en brikke av plastikkstoff som det går an å søle på og vaske av.

Hun forstår også at det er viktig at det daglige spisebordet ser så hyggelig og oppmuntrende ut som mulig. Hun setter alltid en skål blomster på bordet, når hun har det - og pynter ellers så vakkert som mulig på fatene. Det spiller en stor rolle for hjemmets tone i det hele at familiemedlemmene kan gå til et pent dekket bord. Spisestunden er ofte den stunden familien er samlet - og den bør en sørge for å gjøre hyggelig.

Velbekomme!


Deltar også i NIB`s september utfordring med disse bildene. Her kan du se de andre bidragene og hente masse fin inspirasjon til temaet "inviter".


Ha en flott uke!
Og titt gjerne innom neste uke også, så byr jeg på flere gode husmortips. *smiler*

Klem Kristin


søndag 2. september 2012

Fotoshoot i heimen

Hadde en liten fotoshoot med veslemann og tuppemor her hjemme igår. 
Koselig å ha noen fine søskenbilder av gulla :-)
Fin fin søndagskveld ønskes alle!

Klem Kristin